Terug in de tijd

Een unieke kans om de herinneringen aan ‘La Grande Guerre‘ (Eerste Wereldoorlog) te bezoeken. Verdiep uzelf in de geschiedenis van de Franse Maasstreek onder leiding van een gids. Hij neemt u al reizend, onder andere te voet, mee ‘Terug in de tijd ‘. Tijdens dit indrukwekkende weekend bezoekt u onder andere ‘Champ de Bataille’ in Verdun, de militaire begraafplaats van Romagne-sous-Montfaucon, verschillende forten en het Saillant de Saint-Mihiel.

Als u als gast aankomt in het kleine plaatsje Ailly sur Meuse aan de bovenloop van de Maas wordt u geconfronteerd met het lieflijke, glooiende en vooral rustige landschap van de Lorraine. Hoe anders was dit in de periode 1914-1918 toen het westelijk front dat liep vanaf de Noordzee tot aan Zwitserland hier doorheen liep. De directe omgeving van Ailly-sur-Meuse kent dan ook nog vele sporen van deze verschrikkelijke oorlog.

Tijdens uw verblijf zult u verschillende locaties bezoeken waarbij deze sporen nog goed zichtbaar zijn. De twee meest beroemde forten zijn fort Douamont en fort Vaux nabij Verdun. Deze twee forten zijn soms toeristisch vanwege hun omvang en bekendheid. Ze verkeren in goede staat en zijn ook erg indrukwekkend en geven een goed beeld van de strijd rondom Verdun in 1916. Minder bekende forten in de directe omgeving van L’Orchidée Sauvage zijn;  fort Troyon, fort Liouville en fort camp des Romains en deze kunnen nog steeds bezocht worden.

Het programma is als volgt;

 • U wordt op donderdagavond verwacht.
 • U zult tijdens uw verblijf verschillende forten en loopgraven zien.
 • U zult tijdens uw verblijf in de bijzondere omgeving van de Maas leren kennen.
 • Op maandagmorgen vertrekt u na het ontbijt eerst richting Romange -sous-Montfaucon en daarna richting huis.

Nog belangrijk om te weten is dat;

 • Deze workshop is volledig voor u verzorgd, inclusief ontbijt, lunch en diner.
 • Deze workshop is exclusief extra genuttigde en eventuele entree kosten.

Beschikbare data:
Op aanvraag

Kosten:
Op aanvraag (€ p.p., o.b.v. een gedeelde kamer)
Toeslag eenpersoonskamer € 200,-

Onverhoopt annuleren?

Voor workshops gelden de volgende annuleringsvoorwaarden.

Meld u direct aan

Meer weten of deze workshop of wilt u direct aanmelden? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Ja, ik blijf graag op de hoogte van acties en het laatste nieuws

  l-orchidee-sauvage-logo-wit

  10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
  Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
  info@lorchideesauvage.nl