Terug in de tijd

Een unieke kans om de herinneringen aan ‘La Grande Guerre’ te bezoeken vanuit L’Orchidée Sauvage. Verdiep jezelf in de geschiedenis van de maasstreek onder leiding van een gids. Hij neemt u al reizend, onder andere wandelend, mee ‘ Terug in de tijd ‘. De omgeving van L’Orchidée Sauvage beschikt over een rijke geschiedenis. Zo is er hevig gevochten tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. Tijdens dit weekend bezoek je onder andere Champ de Bataille in Verdun, een tour in Romagne-sous-Montfaucon, verschillende forten en het Saillant de Saint Mihiel. 

Als u als gast aankomt in het kleine plaatsje Ailly sur Meuse aan de bovenloop van de Maas wordt u geconfronteerd met het lieflijke, glooiende en vooral rustige landschap van de Lorraine. Hoe anders was dit in de periode 1914-1918 toen het westelijk front dat liep vanaf de Noordzee tot aan Zwitserland hier doorheen liep. De directe omgeving van Ailly kent dan ook nog vele sporen van deze verschrikkelijke oorlog.

Tijdens uw verblijf zult u verschillende locaties bezoeken waarbij deze sporen nog goed zichtbaar zijn. De twee meest beroemde forten zijn natuurlijk fort Douamont en fort Vaux nabij Verdun. Deze twee forten zijn soms toeristisch vanwege hun omvang en bekendheid. Ze verkeren in goede staat en zijn ook erg indrukwekkend en geven een goed beeld van de strijd rondom Verdun in 1916. Minder bekende forten in de directe omgeving van L’Orchidée Sauvage zijn;  fort Troyon, fort Liouville en fort camp des Romains en deze kunnen nog steeds bezocht worden.

Het programma is als volgt;

 • U wordt op donderdagavond verwacht.
 • U zult tijdens uw verblijf verschillende forten en loopgraven zien.
 • U zult tijdens uw verblijf in de bijzondere omgeving van de Maas leren kennen.
 • Op maandagmorgen vertrekt u na het ontbijt eerst richting Romange -sous-Montfaucon en daarna richting huis.

Nog belangrijk om te weten is dat;

 • Deze workshop is volledig voor u verzorgd, inclusief ontbijt, lunch en diner.
 • Deze workshop is exclusief extra genuttigde en eventuele entree kosten.

Annulering;

  1. Wij raden je een goede annuleringsverzekering af te sluiten aan.
  2. De annuleringsregeling van ‘l Orchidée Sauvage is van kracht.
  3. Mochten er, vanwege Covid-19, door de Franse of Nederlandse overheid maatregelen worden getroffen die reizen of groepsvorming niet mogelijk maakt, dan wijken we uit naar een latere datum in 2021. Uiteraard in goed overleg.

Meld u direct aan

Meer weten of deze workshop of wilt u dierct aanmelden? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Ja, ik ontvang graag de l'Orchidee Sauvage nieuwsbrief

  SONY DSC
  l-orchidee-sauvage-logo-wit

  10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
  Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
  info@lorchideesauvage.nl