Wandelarrangement

In Lorraine zijn er tochten voor ieders smaak. Op de vlakte zijn er prachtige tochten mogelijk tijdens de bloei van de mirabellenbomen op de heuvels van de Meuse. In het gebergte is de ‘ Route des Crêtes ’ de niet te missen weg om de grandioze decors van de Vogezen te ontdekken: heuvelhellingen bebost met dennen en beuken, meren, wouden…

De Internationale Maasroute is een bewegwijzerde fietsroute van monding tot aan de bron van de Maas. De totale lengte is 930 km. In de fietsgids, ‘De Internationale Maas route‘ van Paul Benjaminse, wordt het traject beschreven tussen Maastricht en de bron bij Langres van in totaal 620 km. Om het mogelijk te maken ook kortere en langere reizen te maken, die aansluiten op spoorverbindingen terug naar huis, zijn meerdere varianten toegevoegd. De gids bevat een beschrijving en all overnachtingsmogelijkheden onderweg.

Bij Eijsden stroomt de Maas Nederland binnen. De Maas is dan al aangezwollen tot een brede rivier die gestaag haar weg naar de zee vervolgt. En ook stroomopwaarts vanaf Charleville-Mezières tot aan hier is de Maas al een machtige stroom die haar bedding diep door de Ardennen heeft uitgeschuurd. Bovenlangs de Maas treft u meerdere vestingen aan die de rivier en haar stadjes verdedigden zoals Hoei, Namen, Dinant en Givet. Onderaan de vestingen liggen de stadjes zelf met gezellige pleinen, terrasjes en restaurants. Nog verder stroomopwaarts komt u langs de vestingstad Sedan en het stadje Verdun dat ondanks onmetelijke verliezen aan beide zijden door de Fransen werd bevochten en behouden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn meerdere monumenten die hier aan herinneren. In de bovenloop is de Maas een meanderende beek langs het geboortedorp van Jeanne d’Arc. Het Maasdal zelf is open maar aan de randen vindt je uitgestrekte bossen.

L'Orchidée Sauvage Chambre d'Hôtes Maasroute
L'Orchidée Sauvage Nancy

De bewegwijzerde fietsroute van de Maas gaat na de bron verder naar Langres, het vestingstadje op de grens tussen Champagne en Bourgogne. Maar na de bron daalt de route ook door de bossen naar het dal van de Saône om dan vrijwel geheel over fietspaden langs het Canal de l’Est en de Moezel Nancy en Metz te bereiken. Nancy met de beroemde Place Stanislas en Metz met haar kathedraal zijn beide mooie steden.

L’Orchidée Sauvage ligt ideaal gelegen aan de Maasroute. In onze ruime schuur bieden wij de mogelijkheid tot kleine reparaties, het oppompen van uw banden of voor het opladen van uw elektrische fiets.

Table d’hôtes

Maak uw verblijf compleet en schuif aan voor een heerlijke maaltijd!

Een table d’hôtes gaat uit van het principe: gezellig mee-eten met wat de gastheer/vrouw eten. Eventueel samen met de andere gasten. Wij serveren een 4-gangen menu (incl. een glaasje wijn en kopje koffie/thee) voor €27,50 per maaltijd p.p. (Let op: Op zondag zal de tables d’hôtes bestaan uit een heerlijke borrelplank incl. soep, stokbrood en smaakvolle tapas hapjes voor €20,- p.p.) Afhankelijk van het seizoen serveren wij het menu in de eetkamer of buiten op onze gezellige veranda. Wanneer u wenst mee te eten met de tables d’hôtes dient u dit van tevoren te reserveren, zodat wij rekening kunnen houden met de inkopen.

(Gezien het formaat van onze keuken en de verkrijgbaarheid van bepaalde producten kunnen we maar in beperkte mate rekening houden met voedselallergieën, dieetwensen of andere eetgewoonten. Vraag ons naar de mogelijkheden.)

L'Orchidée Sauvage table d'hôtes

Maak een reservering

  Uw gegevens:
  Reisgezelschap:


  Uw voorkeuren:


  Extra opties:
  Extra bed (€30,- per nacht)Babybedje (€15,- per nacht)Table d’hôtes (€32,50 per maaltijd per persoon)**  Wij vragen een aanbetaling van maximaal 25%. Te voldoen per bank. Uw boeking is pas definitief na ontvangst van onze bevestiging. Tot 30 dagen voor de gewenste aankomstdatum kunt u uw reservering annuleren. U ontvangt dan binnen drie werkdagen een bevestiging, en uw eventuele aanbetaling wordt teruggestort minus 10% annuleringskosten over de totale prijs. Bij annulering in de laatste 30 dagen voor de gewenste aankomstdatum bent u de gehele prijs verschuldigd.

   Uw gegevens:
    

   Reisgezelschap:


    

   Uw voorkeuren:


   Extra opties:
   Extra bed (€30,00 per nacht)Babybedje (€15,- per nacht)Table d’hôtes (€32,50 per maaltijd per persoon)**   Wij vragen een aanbetaling van maximaal 25%. Te voldoen per bank. Uw boeking is pas definitief na ontvangst van onze bevestiging. Tot 30 dagen voor de gewenste aankomstdatum kunt u uw reservering annuleren. U ontvangt dan binnen drie werkdagen een bevestiging, en uw eventuele aanbetaling wordt teruggestort minus 10% annuleringskosten over de totale prijs. Bij annulering in de laatste 30 dagen voor de gewenste aankomstdatum bent u de gehele prijs verschuldigd.

   l-orchidee-sauvage-logo-wit

   10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
   Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
   info@lorchideesauvage.nl