Ontdek de Lorraine

Lorraine (ook wel Lotharingen) is een regio met een verfijnde cultuur, een schitterende, veelzijdige natuur en diverse keukenspecialiteiten. Het maakt niet uit wanneer u Lorraine bezoekt, er is hier altijd iets te doen. Bekijk de evenementenagenda voor een actueel overzicht van de leukste uittips in de omgeving.

Parc Naturel de Lorraine

L’Orchidée Sauvage is gelegen in het unieke stuk natuur ‘Parc Naturel de Lorraine’, tussen de plaatsen Metz, Nancy en Verdun. Deze  authentieke bestemming barst van indrukwekkende bezienswaardigheden op het gebied van historie, natuur en cultuur. Bossen, rivieren, waterplassen, boomgaarden en weilanden en erfgoed; deze streek biedt voor ieder wat wils. Het grote meer, Lac de Madine, is een geliefd recreatiegebied met stranden, (zeil)haventjes en een fietspad van 20 kilometer rond de oevers.

15 min vanaf L’Orchidée Sauvage

Fietsen, wandelen en watersport

Het gevarieerde landschap en het milde klimaat maken de Lorraine een fantastische bestemming voor een actieve vakantie. Zodra u de deur van L’Orchidée Sauvage uitstapt bevindt u zich aan diverse fiets- en wandelroutes voor alle soorten kuiten en wensen. Zin in een duik? De Maas (Meuse) bevindt zich op steenworp afstand. Dit is tevens de visstek bij uitstek. Maar ook op het Lac de Madine zijn diverse watersportmogelijkheden.

Elektrische fietsen huren?

L’Orchidée Sauvage biedt de mogelijkheid tot het huren van elektrische fietsen. We laten u graag kennis maken met de Specialized e-bikes van Stappenbelt, dé specialist in fietsen en fietskleding voor de fietssport. De lage instap zorgt voor een e-bike die past bij iedereen. En hoe krachtiger u trapt, des te intenser de fiets ondersteunt. Ideaal voor deze heuvelachtige omgeving. Wij verhuren deze fietsen op aanvraag, informeer naar de mogelijkheden.

L'Orchidée Sauvage Meuse

Lieflijk Ailly

De directe omgeving van L’Orchidée Sauvage is wonderschoon. Gaat uw voorkeur uit naar een actieve vakantie, lekker luieren, cultuur snuiven, iets ondernemen of gewoon helemaal niks? De omgeving van Ailly-sur-Meuse biedt voor ieder wat wils. Van indrukwekkende  loopgraven tot oude forten en gezellige brocantes. Ook is de omgeving ook uitermate geschikt voor kanovaren op de Maas, wandelen, fietsen en een bezoekje aan het nabij gelegen Saint-Mihiel.

Historisch Metz

In Metz, de hoofdstad van Lorraine, vindt u talrijke musea en bezienswaardigheden die de stad een bezoek waard maken. Metz is vergelijkbaar met Nancy, maar oogt net een stukje idyllischer. Bezoek de authentieke binnenstad, bezichtig de kathedraal Saint-Etienne, proef de gezelligheid op één van de grote pleinen of in de parken en proef de traditionele keuken van de Lorraine.

65 km vanaf L’Orchidée Sauvage

L'Orchidée Sauvage Metz omgeving
L'Orchidée Sauvage Nancy

Klassiek Nancy

Na Metz is Nancy de grootste stad van de Lorraine. Maar als u door Nancy loopt heeft u veel meer het gevoel dat u in een grote stad loopt dan in Metz. In het klassieke Nancy vindt u gezellige authentieke pleintjes, brede winkelstraten en prachtige bezienswaardigheden. Bezoek het imposante Place Stanislas, een prachtig plein met een historische architectuur.

65 km vanaf L’Orchidée Sauvage

Geschiedenisrijk Verdun

Verdun vormde ruim honderd jaar geleden het centrum van een van de grootste veldslagen in de Eerste Wereldoorlog. De Slag van Verdun (1916), tussen Frankrijk en Duitsland, is één van de meest heftige veldslagen uit de geschiedenis. Historie is in Verdun dan ook in overvloed te vinden. Door de vele authentieke overblijfselen wordt het slagveld van Verdun gezien als uniek erfgoed. Vandaag de dag is het gezellig druk in het centrum en op de terrasjes langs de oevers van de Maas.

40 km vanaf L’Orchidée Sauvage

L'Orchidée Sauvage Verdun
L'Orchidée Sauvage Parijs

Romantisch Parijs

Vanuit L’Orchidée Sauvage staat u in no time in de stad van de liefde! De korte afstand, rijke historie en vele bezienswaardigheden die de stad telt maken Parijs zeer zeker bezoek waard. Beklim de 324 meter hoge Eiffeltoren, ‘shop till you drop’ in de wijk Le Marais en bewonder de Sacre Coeur en de Notre Dame vanaf een rondvaart over de Seine. Vanaf station Bar-le-Duc (30 minuten rijden vanaf L’Orchidée Sauvage) neemt u de TGV die u in een uurtje naar hartje Parijs brengt.

1,5 uur vanaf L’Orchidée Sauvage

l-orchidee-sauvage-logo-wit

10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
info@lorchideesauvage.nl