Ontdek ‘Klassiek Nancy’

Nancy is naast Metz een prachtige stad op nog geen uur rijden van L’Orchidée Sauvage. De stad staat bekend om het plein Place Stanislas dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nancy staat ook bekend als een kunststad binnen de kunststroming Art Nouveau. In de stad woonde vroeger bekende kunstenaars zoals Emile Gallé, Louis Majorelle en Antonin Daum. Nancy is rijk aan gezellige café’s, hippe festivals en genoeg mooie dingen om te zien en te ontdekken.

Klassiek Nancy

Place Stanislas

Dit 18e-eeuwse plein ligt vol in het centrum van Nancy, en is daarmee ook meteen één van de belangrijkste punten van de stad. Het is gigantisch: maar liefst 106 bij 124 meter. Ooit heette het plein trouwens Place Royale, maar net als in Parijs kregen monumenten met verwijzingen naar de koninklijke familie een andere naam tijdens de Franse Revolutie. Wie Stanislas dan is? Dat is Stanislaus Leszczyński, de voormalige koning van Polen en de opdrachtgever voor dit plein.

Één van de zijden van het plein wordt vrijwel volledig in beslag genomen door het imposante stadhuis. Aan de andere kant treft u een poort die leidt naar een prachtige statige laan vol bomen. Daarnaast ligt dan weer een park, waar u vanaf het plein ook kunt komen. In de hoek vind u een indrukwekkende fontein, vol bladgoud.

Fiets huren

Één van de leukste manieren om Nancy te bekijken is per fiets. Deze kunt u natuurlijk bij ons huren en meenemen maar ook huren in Nancy; Maison du Vélo.  Zo komt u makkelijk in andere delen van de stad en heel gaaf om te doen; de art deco architectuur tour.

Parc de la Pépinière

Dit grote park is een verrassing. Hier moet u even gaan kijken. Niet alleen is er een klein dierentuintje maar ook sierlijke fonteinen en een rozentuin. In Nancy valt dus genoeg te ontdekken!

Art nouveau tour

Één van de dingen waar Nancy om bekend staat is zijn Art Nouveau architectuur. De straten zijn geheel in art-nouveaustijl aangelegd, de gevels rijkelijk voorzien van bloemen en gebladerte, al met al prachtige gebouwen, veel bladgoud.

Macarons proeven

Dit klinkt misschien als iets wat u in Parijs zou moeten doen, maar néé. Nancy claimt de geboorteplek van de macaron te zijn! Bij Maison des Soeurs Macarons eet u de échte. Ze zien er misschien niet zo sexy uit als de vrolijk gekleurde versies die u vaak in winkels ziet liggen, maar lekker is het wel. Het verhaal gaat dat de macaron is verzonnen door nonnen, die in zware tijden met de verkoop van hun koekjes het hoofd boven water hielden.

Eten & Drinken in Nancy

Mocht u nog een restaurant zoeken waar u heerlijk kunt eten; L’Arsenal aan of stap eens binnen bij Brasserie Excelsior en waan u terug in oude tijden.

l-orchidee-sauvage-logo-wit

10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
info@lorchideesauvage.nl