Ontdek Ailly-sur-Meuse

Ailly-sur-Meuse, een klein dorpje onder de rook van Saint-Mihiel, ligt in een kommetje van de meanderen de Maas. Rustig, vreedzaam en zonder enige lucht-, geluid of licht vervuiling. Nadat de straatverlichting dooft is het hier aardedonker en muisstil en kunt u genieten van de enorme sterrenhemel.

Lieflijk Ailly

Vanuit Ailly-sur-Meuse is er ontzettend veel te zien en te ontdekken.

Te beginnen bij een prachtig stuk natuur ‘Parc Naturel de Lorraine’. Gelegen tussen de plaatsen Metz, Nancy en Verdun. Vele mensen rijden door naar het zuiden tijdens hun bezoek aan Frankrijk maar zouden echt eens bij Metz de binnenlanden in moeten rijden. Deze authentieke bestemming barst van indrukwekkende bezienswaardigheden op het gebied van historie, natuur en cultuur. Bossen, rivieren, waterplassen, boomgaarden en weilanden en erfgoed. Deze streek biedt voor ieder wat wils. Het grote meer, Lac de Madine, is een geliefd recreatiegebied met stranden, (zeil)haventjes en een fietspad van 20 kilometer rond de oevers. Het is goed aan te fietsen met een e-bike of 15 minuten met de auto vanuit L’Orchidée Sauvage.

Naast de veelzijdige natuur zijn er ook vele gezellige brocante marktjes in de omgeving.

Vanuit L’Orchidée Sauvage kunt u verschillende wandel of fiets tochten maken. Wij hebben er wel meer dan 100 en voor elke kuit wat wils of geschikt. Stapt u de voordeur uit dan kruist u gelijk al de mooie Maasroute.

Als u de voordeur uit stapt staat u midden tussen de sporen van de ‘Grande Guerre’.  De loopgraven van Tranchée de la Soif de Ailly liggen in de achtertuin en Camps des Romains ligt op de ‘coline’ en is een kleine 20 minuten lopen. Fort Liouville is nog in tact en te bezoeken. De oude stapelbedden staan nog in de slaapzalen. Heel indrukwekkend en ook hier hebben wij een mooie fietsroute naar toe.

Wilt u nog meer cultuur snuiven ga dan eens kijken in Bar le Duc of in Commercy. Leuke kleine terrasjes waar u even wat kan drinken of gewoon lekker mensen kijken!

Saint-Mihiel, een knus dorpje met een overheerlijke bakker, chocolaterie ‘Les Rochers et Croquets’ de Saint-Mihiel , Salon du Thé of de prachtige Benefictijnse bibliohteek. Zin om een stadwandeling te maken, wij hebben voor u de mooiste routes verzameld. Gaat u ook eens kijken bij de Eglise de Saint-Etienne. Deze kerk staat bekend om zijn prachtige glas in lood ramen en de beeldengroep van Ligier Rigier. Er is een mooie Ligier Rigier route uitgezet in de Meuse.

Maar ook Vent de Fôrets moet u gezien hebben! Meer dan 100 km wandelroutes met meer dan 45 verschillende kunstwerken. U kunt op diverse plaatsen starten en routes vanaf 3 km lopen maar ook onderling de diverse combinaties maken. Van een enorme olifant tot aan 45 paar schoenen die de tred in de oorlog weergeven. In één woord prachtig!

l-orchidee-sauvage-logo-wit

10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
info@lorchideesauvage.nl