Workshops

L’Orchidée Sauvage biedt diverse culturele en creatieve workshops. Deze workshops worden veelal buiten het hoogseizoen georganiseerd zodat u in de overige seizoenen kunt genieten van de prachtige chambre d’hôtes en omgeving.

Schilderen aan de Maas

Geniet van het prachtige landschap en de verschillende vergezichten tijdens het schilderen bij ons in de omgeving van L’Orchidée Sauvage. Onder professionele begeleiding tijdens maak je tijdens de workshop een aantal schilderijen. Deze schildervakantie staat in het teken van natuur, schets en schildertechnieken.

Beschikbare data:
Data voor 2022 volgt!

 

Kosten: De schilderweek kost € 745, – per persoon, op basis van een gedeelde kamer. Neemt u niet deel aan de schilderlessen, maar wilt u wel mee? Dan betaald u € 560,- per persoon.

Toeslag 1 persoonskamer:  € 225,-

L'Orchidée Sauvage schilderen workshop

Terug in de tijd

L´Orchidée Sauvage Camp des Romains Saint Mihiel WO 1

Beschikbare data:
Data voor 2022 volgt!

Kosten: € 325, – per persoon, op basis van een gedeelde kamer.

Toeslag 1 persoonskamer: € 150,-


In samenwerking met Jos de Wit en Rolf Beeker

Een unieke kans om de herinneringen aan ‘La Grande Guerre’ te bezoeken vanuit L’Orchidée Sauvage. Verdiep uzelf in de geschiedenis van de maasstreek onder leiding van een gids. Hij neemt u al reizend, onder andere wandelend, mee ‘ Terug in de tijd ‘.

De omgeving van L’Orchidée Sauvage beschikt over een rijke geschiedenis. Zo is er hevig gevochten tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. Tijdens dit weekend bezoekt u onder andere Champ de Bataille in Verdun, een tour in Romagne-sous-Montfaucon, verschillende forten en het Saillant de Saint Mihiel. 

Yoga en Vedic art retraite

Beweeg in volle vrijheid de herfst in met deze yoga & vedic art retraite. In deze vierdaagse zullen we verbinden met de elementen van de natuur en met onszelf. Tijdens een heerlijk verzorgd verblijf krijgt u de mogelijkheid om uw creatiekracht te her-ontdekken. Verras uzelf met hoe u uw creativiteit invulling geeft op het doek middels de vedic art principes.

In de yogalessen ervaart u vrijheid in beweging. Middels yin en yang zoeken we zowel diepe ontspanning als uitdaging op. Deze dagen brengen u op jouw punt van stilte om geïnspireerd thuis te komen.

Beschikbare data:
Data voor 2022 volgt!

Kosten: € 555,- per persoon, op basis van een gedeelde kamer.

Prijs eenpersoonskamer 795,-

Ontdek de Meuse door de lens!

Wat denk je ervan om in korte tijd veel te leren onder de Franse zon? L’Orchidée Sauvage biedt in samenwerking met Fotoclass Reizen een fotoworkshop aan.
Tijdens deze workshop leert u onder professionele begeleiding van Peter en Thea verschillende fotografie technieken en ontdekt u de omgeving van de Maas door de lens!

Beschikbare data:

25 augustus – 28 augustus ’22 .

Kosten: €495 per persoon, op basis van een gedeelde kamer.

Toeslag 1 persoonskamer €150,-

L'Orchidée Sauvage Fotoclass fotovakantie

Raku Stoken

77355905_2584188875002478_6082966471997128704_n

Beschikbare data:
Data voor 2022 volgt!

Kosten: € 625,- per persoon, op basis van een gedeelde kamer.

Toeslag 1 persoonskamer € 225,-

Bij een raku stook worden keramiek werkstukken gemaakt van witte chamotte klei en met verschillende raku glazuren beschilderd en buiten in een speciale gasoven gestookt.

Het roodgloeiende werkstuk wordt in een ton met zaagsel geplaatst waardoor het gaat craqueleren. Nadat het werkstuk opnieuw is afgekoeld wordt het schoongeboend en ziet u het werkelijke resultaat. Een spannend proces!

Un long weekend pour la femme!

Een lang weekend waarbij bewust-zijn, spiritualiteit- en verbinding gecombineerd wordt met creativiteit.

Een lang weekend om heerlijk te genieten van de gastvrijheid en mooie omgeving van L’Orchidée Sauvage. Te ont-stressen, te bezinnen, creatief bezig te zijn, genieten van heerlijke massages met essentiële oliën- en (persoonlijke) sessies onder deskundige begeleiding.

Beschikbare data:
25 juni 2022 – 28 juni 2022

Kosten: € 435,- per persoon, op basis van een gedeelde kamer.

Toeslag 1 persoonskamer: 150 euro.

L'Orchidée Sauvage Hartenvlinder
l-orchidee-sauvage-logo-wit

10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
info@lorchideesauvage.nl