Workshops

L’Orchidée Sauvage biedt diverse culturele en creatieve workshops, stuk voor stuk met veel liefde samengesteld. Laat uw creativiteit de vrije loop of laat u onderdompelen in de rijke geschiedenis van de prachtige Lorraine. Maak uw verblijf compleet en reserveer één van onze workshops zo haalt u het maximale uit uw vakantie of weekendje weg.

Spiritueel verwenweekend

Alle ballen hoog houden en overprikkelt vanwege uw gevoeligheid? Heeft spiritualiteit uw interesse en bent u benieuwd welke talenten u heeft? Klinkt dit alles herkenbaar? Gun uzelf dan eens een heerlijk weekend weg in de rustgevende omgeving van de Lorraine onder begeleiding van Esther Foppen. Maak kennis met uw spirituele talenten wat leer wat uw onbewuste en intuïtie u vertelt én hoe u dit in kunt zetten in uw dagelijks leven.

dsc_7216

Schilderen aan de Maas

7-zp1380758

Geniet van het prachtige landschap en de verschillende vergezichten tijdens het schilderen aan de Maas, onder de professionele begeleiding van Lisanne Sloots. Deze schildervakantie staat in het teken van natuur, schets- en schildertechnieken. We sprokkelen hout om eigen houtskool te stoken. En al schetsend ontdekt u de prachtige omgeving. Geniet van al het moois dat de omgeving te bieden heeft tijdens deze creatieve schilderworkshop.

Terug in de tijd

Een unieke kans om de herinneringen aan ‘La Grande Guerre‘ (Eerste Wereldoorlog) te bezoeken. Verdiep uzelf in de geschiedenis van de Franse Maasstreek onder leiding van een gids. Hij neemt u al reizend, onder andere te voet, mee ‘Terug in de tijd ‘. Tijdens dit indrukwekkende weekend bezoekt u onder andere ‘Champ de Bataille’ in Verdun, de militaire begraafplaats van Romagne-sous-Montfaucon, verschillende forten en het Saillant de Saint-Mihiel.

Dauoumont

Verlangzaam retraite

308508589_528345462634673_9073283638843360395_n

Als u altijd ‘aanstaat’ en alle ballen hoog probeert te houden dan kunt u wel een break gebruiken. Zin om alleen, samen met een vriend(in), uw moeder of zus of met die leuke collega er even helemaal tussenuit te gaan? Na deze Verlangzaam retraite van Mariska Schalkx komt u weer opgeladen thuis. Vol energie, nieuwe inzichten, innerlijke rust, inspiratie en met een diepe connectie met uzelf. Of dit nu uw eerste retraite is of eerste kennismaking met yoga is; iedereen kan deelnemen aan dit fijne programma.

Portretschilderen aan de Maas

Schilderen terwijl je geniet van het prachtige landschap en de verschillende vergezichten in de omgeving van L’Orchidée Sauvage? Onder professionele begeleiding van kunstenares Brenda Huuskes van Kunstsalon Wit leert u hoe u een portret schildert, volledig naar eigen smaak, stijl en kleurencompositie. U leert alles los te laten en buiten uw comfortzone te stappen. Schilderen zonder regeltjes, heerlijk toch?

b035066b-57b4-48b9-937d-cd31766ae527_1_102_a

Ontdek de Meuse door de lens

L'Orchidée Sauvage Fotoclass foto vakantie

In korte tijd veel over fotografie leren in de heerlijke de Franse zon? Tijdens deze workshop leert u onder professionele begeleiding van Peter en Thea van Fotoclass Reizenverschillende fotografie technieken en ontdekt u de omgeving van de Maas door de lens. Tijdens deze workshop staat natuurfotografie, macrofotografie, urbanfotografie, zwart-witfotografie en composities maken centraal. U keert gegarandeerd  terug naar huis met prachtige plaatjes als herinnering.

l-orchidee-sauvage-logo-wit

10 Ancienne route d’Apremont | 55300 Ailly-sur-Meuse
Telefoon: +33 6 38 80 98 20  | Mobiel: +31 6 51 72 08 46
info@lorchideesauvage.nl